7 grunner til at du ikke går ned i vekt

livsstil Aug 25, 2022
vektnedgang gå ned i vekt grunner til at du ikke klarer å gå ned i vekt gode mål trøstespise den perfekte dietten kroppen din dårlig søvn lytte til kroppen

 

Veldig mange av de jeg møter ønsker å gå ned i vekt, uten å ha lykkes med det. Selv om vekt har blitt et alt for stort fokus i samfunnet vårt, synes jeg det er viktig å kunne gi gode råd til de som søker etter dem. Det finnes dessverre utrolig mye tulleråd som enten ikke fungerer i lengden, eller som er direkte skadelig!

Jeg tenker at det ikke er en løsning å aldri snakke om vekt, fordi vi er opptatt av det uansett. Jeg innrømmer at jeg er opptatt av vekt selv, i den grad at jeg har lyst til å ha en stabil vekt jeg trives med, uten å måtte slanke meg for å holde den. Jeg har selv gått i mange feller på veien, og ved å dele disse håper jeg å hjelpe andre.

 

  

7 grunner til at du ikke går ned i vekt

 

Du setter for høye mål

Det tar tid å gå ned i vekt, i hvert fall hvis vektnedgangen skal være varig. Dette kommer av at det tar lang tid å endre vaner. For de aller fleste er det lurt å ikke gå for hardt ut, men gjøre små endringer i hverdagen. Over tid hvis disse endringene gi store resultater! Hvis du forventer å gå ned ti kg på 8 uker er du nesten dømt til å mislykkes, hva skjer da med mestring og motivasjon? Sett et overkommelig mål, og fokuser gjerne på hvordan klærne dine sitter og hvordan du ser ut i stedet for vekten!

 

Du trøstespiser

De fleste av oss er oppvokst med mat som en stor del av føelseslivet. Vi fikk is da vi skulle kose oss, ekstra digg mat ved høytider og kanskje en sjokolade som trøst? Dette kan prege hvordan vi spiser som voksne. Når vi opplever en vond følelse, kan det kjennes godt å spise. Da får vi tankene over på noe annet. Dette temaet krever et eget innlegg, men hvis du kjenner deg igjen kommer du langt ved å identifisere problemet. Da har du gjort et stort steg mot å endre vanene dine.

 

Du leter konstant etter den riktige dietten

Her hadde du meg i mange år! Vegansk, paleo, lavkarbo, lavfett, fitnessinspirert diett, faste, you name it! Ingen av dem ga langvarige resultater og alle fikk meg til å føle et savn etter visse matvarer. Nå unngår jeg å definere kostholdet mitt, rett og slett fordi det ikke gir meg noe som helst! Jeg spiser det jeg har lyst på, fordi jeg har lyst på masse sunt mat. Noen ganger spiser jeg usunn mat og det går også fint! Det er mer enn bra nok!

 

 

Du hater kroppen din

Du kan ikke slanke deg glad eller lykkelig! Stol på meg, jeg vet! Jeg sier ikke at du ikke kan få det bedre med deg selv om du går ned i vekt, men hvis du tror at en slank kropp er nøkkelen til lykke tar du feil. Å akseptere kroppen din er et av de store stegene på vei til bedre helse. Vi har jo bare en kropp, og vi må jobbe med deg og ikke mot den for å komme i mål.

 

Du ser på mat som fienden

Ved å bytte fokuset fra “hvordan få i meg minst mulig kalorier” til “hvordan gi kroppen min riktig næring” gikk jeg faktisk ned i vekt! Jeg begynte å se på mat som mer enn tall, karbohydrat og fett og mer som byggeklosser kroppen trengte for å blir sterk og frisk. Da ble det ikke så fristende med dobbel null yoghurt, proteinfluff og eggehviteomelett. Hel mat, nærmest mulig naturen ga kroppen min alt den trengte, og den sluttet å hige etter mat.

 

Du sover for lite eller dårlig

Forskning har vist gang på gang at stress og dårlig søvn øker apetitten. Har du merket hvordan du får mer søtsug når du har sovet dårlig eller har en stressende dag på jobb? Blandet med mange kpper kaffe gir ikke dette noen god hormonellbalanse i kroppen. Prioriter god søvn så godt du kan, det er minst like viktig som hva du spiser!

 

 

Du lytter ikke til kroppen

Kroppen din er smart og den sier faktisk ifra hva den trenger. Hvis du har spist en stor helgefrokost har du mest sannsynlig ikke lyst på mer mat bare noen timer senere. Hvis du har trent mye en uke kan kroppen din fortelle deg at den trenger mer mat. Vi jenter trenger ofte litt mer mat rundt mensen.

Hvis du virkelig lytter kan du til og med kjenne på kroppen hva den trenger. Fyser du på iskrem kan det hende du trenger mer fett, fyser du på brødbakst; prøv mer karbohydrater fra søtpotet og banan. Er du egentlig mett, men fysen? Ring en venninne, gå en raskt tur eller lag en kopp te <3

 

Drømmer du om mer energi og en mage som fungerer? Sjekk ut disse ti matbyttene som gjør det enkelt å fylle magen med sunnere mat, samtidig som det smaker fantastisk!

Jeg vil ha den - gratis